Ανακοίνωση - έναρξης εγγραφών 2021-2022

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους γονείς ότι οι αιτήσεις εγγραφών κι επανεγγραφών νηπίων και βρεφών, για τους Παιδικούς- Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Δ/νσης Παιδικών Σταθμών του Δήμου Άργους –Μυκηνών, για την περίοδο 2021-2022,θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά μέσω ψηφιακής πλατφόρμας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://daynursery.newargos.gr/index.php/eggrafi , στην οποία και υπάρχουν οι οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης και ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΈΛΑ « ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ» όλες τις σχετικές πληροφορίες που αφορούν:

- ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗΣ,  ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ, Η ΜΗΝΙΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ (ΤΡΟΦΕΙΑ) 2021-2022-Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  καθώς και τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΝΤΥΠΑ Ήτοι : Βεβαίωση υγείας του παιδιού που θα συμπληρώσει και υπογράψει ο παιδίατρος & 2 Υπεύθυνες δηλώσεις που θα συμπληρώσει και υπογράψει ο γονέας  που υποβάλλει την αίτηση εγγραφής ή επανεγγραφής του παιδιού.

Η χρονική περίοδος ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων εγγραφών ξεκινά την Δευτέρα 17/05/2021 και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 18/06/2021 και ώρα 24:00. Η κατάθεση ή αποστολή των δικαιολογητικών που συνοδεύουν την αίτηση είναι υποχρεωτική και δύνανται να γίνουν με τους εξής τρόπους :

1.Επισυνάπτονται στην ηλεκτρονική αίτηση κατά την συμπλήρωση αυτής, ή

2.Αποστέλλονται ηλεκτρονικά σκαναρισμένα κι ευκρινή στο e-mail της Δ/νσης Παιδικών Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή

 1. Σε περίπτωση αδυναμίας θα κατατίθενται κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 2751068574, στο γραφείο της Δ/νσης Παιδικών Σταθμών, στη διεύθυνση: Τσώκρη 63, 1ο όροφο, Τ.Κ.21232 Άργος, και με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και ασφάλειας, μέσα σε φάκελοστον οποίο θα αναγράφεται εξωτερικά ο αριθμός πρωτ. αίτησης  ( γνωστοποιείται  στο e-mail του γονέα  κατά την υποβολή της αίτησης)και το ονοματεπώνυμο του παιδιού για το οποίο αιτούνται την εγγραφή ή επανεγγραφή του.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγκυρότητα της αίτησης εγγραφής ή επανεγγραφής είναι τόσο η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, όσο και η αποστολή ή η κατάθεση του συνόλου των δικαιολογητικών έως την τελευταία ημέρα προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων 18/6/2021, με εξαίρεση μόνο τα εκκαθαριστικά σημειώματα που παρακαλούμε  όπως  ολοκληρωθούν μέχρι τις 30/06/2021 και να αποστέλλονται  στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Το εκκαθαριστικού της εφορίας, εάν δεν προσκομισθεί εμπρόθεσμα , γίνεται μεν δεκτό έως τις 31/08/2021, δεν θα προσμετράτε όμως στη μοριοδότηση.

Η ευθύνη της ορθής συμπλήρωσης της αίτησης και της προσκόμισης όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών είναι αποκλειστικά του ενδιαφερόμενου και σε κάθε περίπτωση η αίτηση θα απορρίπτεται όταν δεν προσκομίζεται το πιστοποιητικό υγείας του νηπίου καθώς και όταν το νήπιο δεν είναι πλήρως εμβολιασμένο.

 • Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών από την επιτροπή θα υπάρξει ανακοίνωση με τα προσωρινά αποτελέσματα μοριοδότησης στην ιστοσελίδα του Δήμου Άργους-Μυκηνών www.newargos.gr  Υποβολή τυχόν Ενστάσεων επί της μοριοδότησης  των ενδιαφερόμενων μπορεί να κατατεθεί στην δ/νση παιδικών  εντός τεσσάρων (4) εργάσιμων ημερών από την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων.
 • Η αναζήτηση τόσο των προσωρινών όσο και των οριστικών αποτελεσμάτων θα γίνεται από τους αιτούντες/ούσες με τον αριθμό πρωτοκόλλου της Αίτησης.
 • ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΔΥΝΗΤΙΚΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΦΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΕΣΠΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΜΑΣ, ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΤΑΑ στην ιστοσελίδα  https://www.eetaa.gr .
 • Συνιστάται σε όλους τους ωφελούμενους και ιδιαίτερα σε εκείνους με χαμηλότερα εισοδήματα να υποβάλλουν αίτηση στο ΕΣΠΑ (ΕΕΤΑΑ) ώστε να απαλλαγούν αυτοδίκαια από την καταβολή τροφείων.
 • Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αίτηση για εγγραφή παιδιού μέσω ΕΣΠΑ, αυτόματα αυτή υπερισχύει, το παιδί εγγράφεται και δεν θα εμφανίζεται πλέον στον πίνακα μοριοδότησης των Παιδικών Σταθμών.
 • Τα οριστικά αποτελέσματα εγγραφών –επανεγγραφών θα ανακοινωθούν μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» -ΕΣΠΑ 2014-2020.
 • Κατάθεση εκπρόθεσμων αιτήσεων από ενδιαφερόμενους γονείς γίνονται δεκτές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Κατατίθενται στο σταθμό της 1ης επιλογής τους με όλα τα δικαιολογητικά και εξετάζονται εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις στο τμήμα ίδιας ηλικιακής ομάδας και δεν εκκρεμούν εμπρόθεσμες αιτήσεις που δεν έχουν ικανοποιηθεί.
 • Για επιπρόσθετες πληροφορίες και για να παραλαμβάνουν τα έντυπα με τα δικαιολογητικά  εγγραφής κι επανεγγραφής, ιδιαίτερα οι ενδιαφερόμενοι για επανεγγραφή του παιδιού τους ή εάν κάποιος γονέας ή κηδεμόνας αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι ,να απευθύνονται στους παιδικούς σταθμούς της 1ης επιλογής τους (μόνο κατόπιν ραντεβού με τον σταθμό και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά του covid-19 για την διασφάλιση της υγείας όλων).

Έντυπα εγγραφής :

 1. Πιστοποιητικό Υγείας του νηπίου/βρέφους 2021-2022

2.ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΚΛΠ

 1. 3. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΝΗΠΙΟΥ/ΒΡΕΦΟΥΣ
 2. 4. ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ –ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗΣ 2021-2022(για εκπρόθεσμες αιτήσεις )